SCENARIO’S ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN

Energiebesparing is niet meer weg te denken in de wereld van vastgoed en zal de komende jaren nog een hele vogelvlucht moeten nemen. Met de komst van verplichting op energiesparing en handhaving in de zakelijke markt is er de komende jaren nog enorm veel te doen. BOUW SCAN PLUS+ adviseert in pragmatische energiebesparende oplossingen, dit zowel bouwtechnisch als installatietechnisch.

Wij berekenen aan de hand van inspecties wat de huidige staat en energielabel dan wel energie index is.  Aan de hand hiervan maken we scenario’s energiebesparende maatregelen en toetsen deze op de werkelijke toepasbaarheid.  Dit geheel moet in lijn zijn met de missie en doelstellingen van uw organisatie

Vooral de toepasbaarheid wordt nog teveel onderschat. Immers met bijvoorbeeld na-isoleren komt er veel kijken en kan bij verkeerde toepassingen zorgen voor bijv. condens lekkages en schimmelvorming.  Zo doen we onderzoek naar spouwmuren, kruipruimten, dakconstructies, beglazingen en installaties. We hebben hierbij veel aandacht voor de juiste detailleringen en koudebruggen.  Ook hebben wij voldoende kennis van de juiste materialen.

Veelal zijn er voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen voldoende besparingen te realiseren zonder torenhoge investeringskosten. Dit heeft vaak te maken met instellingen van de installaties, de verlichting die na sluiten blijft branden of verwarming van ruimten die op vastgestelde momenten niet wordt gebruikt.

BOUW SCAN PLUS+ maakt geen standaard computermaatwerkadvies, maar een maatwerkadvies dat geheel op de werkelijkheid en juiste toepasbaarheid is getoetst.