Scan energie

SNELCONTACT

Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op,

MAATWERKADVIES

DE NIEUWE NORM

Met ingang van 1 juli 2023 is het maatwerkadvies de nieuwe norm in de energielabelbranche.

Het biedt waardevolle inzichten en oplossingen voor energiebesparing in zowel woningen als utiliteitsgebouwen. Het nieuwe gecertificeerde maatwerkadvies voldoet aan de eisen van de NTA 8800. Hiervoor dienen zowel de adviseurs als de bedrijven gediplomeerd en gecertificeerd te zijn. Door de verplichting voor officiële zaken, zoals subsidies en financieringen, wordt de kwaliteit van het maatwerkadvies gewaarborgd via onafhankelijke certificering.

 

BouwScanPlus+: DÉ EERSTE VAN NEDERLAND

BouwScanPlus+ is dé gecertificeerde partij in Nederland die geregistreerde maatwerkadviezen mag verstrekken.

Met jaren ervaring is BouwScanPlus+ een landelijke speler met een dekking van in totaal ruim 100 adviseurs , gecertificeerd voor de BRL9500 W/B, W/D, U/B, U/D, MWA-W & MWA-U, die graag voor uw klanten klaarstaan.

Het belang van geregistreerde maatwerkadviezen groeit snel, vooral in relatie tot financieringen en subsidies van gemeenten en overheden. 

 

Energiebesparing

is niet meer weg te denken in de wereld van vastgoed en zal de komende jaren nog een hele vogelvlucht moeten nemen.

Met de komst van verplichting op energiesparing en handhaving in de zakelijke markt is er de komende jaren nog enorm veel te doen. BOUW SCAN PLUS+ adviseert in pragmatische energiebesparende oplossingen, dit zowel bouwtechnisch als installatietechnisch.

Wij berekenen aan de hand van inspecties wat de huidige staat en energielabel dan wel energie index is.  Aan de hand hiervan maken we scenario’s energiebesparende maatregelen en toetsen deze op de werkelijke toepasbaarheid.  Dit geheel moet in lijn zijn met de missie en doelstellingen van uw organisatie

Vooral de toepasbaarheid wordt nog teveel onderschat. Immers met bijvoorbeeld na-isoleren komt er veel kijken en kan bij verkeerde toepassingen zorgen voor bijv. condens lekkages en schimmelvorming.  Zo doen we onderzoek naar spouwmuren, kruipruimten, dakconstructies, beglazingen en installaties. We hebben hierbij veel aandacht voor de juiste detailleringen en koudebruggen.  Ook hebben wij voldoende kennis van de juiste materialen.

Veelal zijn er voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen voldoende besparingen te realiseren zonder torenhoge investeringskosten. Dit heeft vaak te maken met instellingen van de installaties, de verlichting die na sluiten blijft branden of verwarming van ruimten die op vastgestelde momenten niet wordt gebruikt.

BOUWSCAN+ maakt geen standaard computermaatwerkadvies, maar een maatwerkadvies dat geheel op de werkelijkheid en juiste toepasbaarheid is getoetst.